2013. szeptember 26., csütörtök

Elkezdődött

Lassan vége a szeptembernek, de mostanra állt össze minden a fejemben a sulival kapcsolatban. Sok gyakszim van az idén és azt kell, hogy mondjam mindegyik nagyon tetszik. Az egyiken a római vallással és velejáróival foglalkozunk, de a tanár megemlít különböző nem pont témába vágó neves szerzőket, akik munkája a mai napig megállja a helyét. Az egyik Cicero munkája a politikáról. Fontolgatom, hogy elolvasom, mert elmondása szerint a mostani nagyfőnökök odafent ugyanezen fogásokat alkalmazzák a tökéletes megtévesztéshez. Azért is érdekel ennyire, mert másik gyakszimon a pedagógia kérdéseivel foglalkozunk és hetente felmerülnek a nagy változások az oktatásban és azok következményei.
Bevallom nem igazán olvastam híreket ezelőtt. Maximum televízió műsorairól vagy pletyka, divat stb. körben. És most, hogy politikával átitatott szövegek kerülnek a kezembe napról - napra jobban elképedek. Valami nagyon fura "uralkodunk a népen" dolog keríti hatalmába a földünket. Persze minden politika valahol erre épül, de a mi "főnökeink" pofátlanul előttünk, nyíltan csinálják. És mi csak tűrünk nem csinálunk semmit. Persze háborgunk, téma az ebéd közben, a kocsmában, a baráti összejövetel során, ahol a beszélgetés egy mélyebb részbe ér, de igazából neeeeem csinálunk SEMMIT! Kicsit elkeserítő. És hiába jön jövőre a választás...sajnos a következő párt se lesz jobb.
Gyakszikhoz visszatérve van egy paleográfia órám, ahol régi 17. századi leveleket próbálunk olvasni több - kevesebb sikerrel. 2 héttel ezelőtt álmomban se gondoltam volna, hogy én ezeket valaha érteni fogom:) Hogy lássátok milyen is megosztok veletek egy már megfejtett levelet, aztán lehet agyalni, próbálkozni, puskázni;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése