2015. november 5., csütörtök

Lépcsőfokok

Közel fél éve, hogy utoljára írtam... azóta nagyon sok minden történt piciny életemben. Az egyik legkiemelkedőbb - legalábbis számomra - megtanultam húzódzkodni!!! :) Nagyon sokat nyigtam miatta (amit leginkább csak a párom hallott). Szégyennek éreztem, hogy nem tudom felemelni a saját testem a két karommal - elvégre gyerekkoromban én is rengetegszer másztam/lógtam a fán - de beérett a kemény munka. Egyik reggel beálltam a rúd alá, pontosabban október 26-án és azt mondtam magamba, nah most megpróbálom.. és láss csodát sikerült csinálni egy Chin up-ot! Pár perc elteltével ismételten sikerült, egyszerűen nem hittem el! Egy év kemény rákészülés és megtörtént, elértem az egyik célom az edzésben! Aztán ez hozta magával szépen a többit is, november 1-én már Basic Pull Up-ot is tudtam, november 4-én hozzátehettem a Close Chin Up-ot! Sokat küzdöttem érte, szóval büszkén veregetem a vállam :)
A kajálásban is lassan, de biztosan haladok. Napi 2X étkezem, persze mindenki azt mondja és mindenhol csak azt olvasom, hogy napi 5 és akkor is csak keveset. Én akárhogy próbáltam ezt a többszöri, de kevés étkezést csak hízást tapasztaltam magamon, plusz folyamatosan gyötört a nassolhatnék. De ez a bőséges reggeli és főtt ételes ebéd, ami délutáni órára esik tökéletesen bevált. Csak az első hét volt nehéz míg átszokott a testem, azóta semmi gondom. Bár van, hogy néha hosszúra nyúlik a nap akkor természetesen nem koplalok bemegy a gyümölcs vagy egy pici adag ebédféle. De unalmamba már nem eszek, nassolok, ami szintén pozitív. Mivel egyre hidegebbek a napok s éjszakák előkerült a tea. Ennek köszönhetően javult a folyadékfogyasztásom is :) Ezzel mindig örök háborúban álltam :D
A hónapban beruházok egy szuper fehérjére is. Nincs benne se cukor, se szénhidrát és 91%-os fehérje tartalma van. Igen biztatóan hangzik, hogy nincs tele szeméttel. Sajnos a korábbi elég kevés fehérjét tartalmazott, így nem is hozta a várt hatást. Akkori döntésemnél nem voltam elég körültekintő és tájékozott a témában és hittem a reklámoknak. Később jövök is egy személyes értékeléssel mennyire segített a fogyásban/fejlődésben ez az új fehérje :)
Lássuk csak mi minden történt még? Rászántam magam a hajfestésre. Kipróbáltam a  L’Oréal Casting Crème Gloss termékét. Nagyon meg vagyok vele elégedve, tökéletesen befogta a hajam, és bár 28 hajmosást írtak neki, de közel 10 után se látom, hogy kopott volna, ugyanolyan intenzív és életteli színe van :) A balzsamja meg egyszerűen álom! Szóval ez nagyon bejött. A másik nagy átváltozásom, hogy új szemüvegem lett. "Eldobtam" a régi klasszikust és beújítottam a mostanság divatba jött dizájnra. Merészebbnek érzem magam vele, és sokat dobott az arcomon is. Legalábbis, ahogy én látom magam a tükörben :P Bár a visszajelzések nagy többsége is elismerő.
Cicám is megélte nálam az 1. életévét, pár wc papír, szatyor, újságpapír bánja, de egye fene elvégre ő a főnök vagy mi :D

2015. június 24., szerda

Rég volt... talán igaz se volt...

Ahogy a cím is jelzi régen jártam e felületen. Rengeteg minden történt velem másfél év alatt. Örömködtem, sírtam, nevettem, ahogy az minden ember életében lenni szokott. Leginkább az edzés az ami szembetűnik számomra az eltelt időt nézve. Sajnos az év vége fele abbahagytam a thai boxot, részben időhiány miatt részben anyagiak miatt. Kicsit bántam, de bármikor újrakezdhető és ha sikerül beszereznem valami zsákot hazára üres óráimban elütögethetem. :) A box vége előtt párhuzamosan elkezdtem járni konditerembe. Rám is hatással voltak a facebook képdömpingjei, súly meg súly és csak a súly. Megnéztem kipróbáltam és ott is hagytam közel 5 hónap után. A kondival kapcsolatban beigazolódott az, amitől féltem, elkezdtem puffadni, ahogy a legtöbb "csoda" ott bent. Persze ezen idő alatt fejlődtem, mert a kezdeti egykezes 2-3 kilótól eljutottam a 6-8 kilókig, illetve guggolni is már rúdra pakolt 10-15 kilóval ment, sőt fekve nyomásból is ment 3x10-es széria felpakolt 5 kilóval+rúd. De sajnos a kondigépek nem hozták azt a dolgot amit vártam volna. Ezért ott is hagytam egyik napról a másikra. Pár pozitív dolog azért van benne. Például a guggolás akár erőkereten, akár simán, vagy a felhúzás. Saját véleményem szerint minden gép kuka és ha súly akkor kettlebell. Persze, aki ott érzi jól magát hát hajrá. Idén február közepén távoztam a gymből és kezdtem újra elölről, tehát itthon. Párom inspirálására a Fegyencedzés helyett elkezdtem a Madbarz-t. Nagyon szeretem, mert minden le van írva, hogy egy körben miből mennyit kell teljesíteni és időhöz is van kötve. Ezért mindig tudom mérni a teljesítményem, plusz szépen szétosztja a gyakorlatokat, csak egy izom csoportra vagy akár teljes testedzésre is. Emellett még megy a kettlebell is, amihez találtam egy nagyon jó kis channelt. És hogy a kardió se maradjon ki, ha már zsírt is szeretnék égetni, arra pedig az Insanity-t használom. Időközbe beszereztem egy ajtófélfára akasztható húzódzkodót és páromtól is kaptam egy nagyobb kettlebellt, szóval szépen haladok előre. Hetekben elkezdtem reggel-este edzeni, bár néha nem megy a hajnali kelés, de igyekszem! Magamon nem látom a változást, ezért muszáj hagyatkoznom mások "látására". :D Talán egy két kép amin észreveszem már én is, hogy anyás vékonyabb itt, formásabb ott, izom wow. :)
2014 februárjában sajnos a lakótársam kiköltözött, és teljesen itt hagyta a várost. Nem is kértem utána magam mellé senkit se. Egyedül a magam kis megszokott tempójában éltem a kis életem. Aztán jött az év vége, karácsony szilveszter tesómmal fent Pesten, hát az valami fantasztikus volt. Nem tudom megmondani mi az, ami vonz Pestben, talán, hogy ott születtem, vagy számomra olyan elérhetetlen, hogy ott lakjak (valami mindig keresztbe húzta a számításaim). Bármi is legyen az elég erős :D 2015 januárban meg is jelentek anyumék az albimba és lehoztak két cicát. Az egyik természetesen nálam maradt, így már nem vagyok egyedül és takarítani se felejtek el hetente. :) Ő is boldog nyávogásban gazdag cica életet él, én is boldog vagyok, mindenki boldog. A munka is halad, bár mostanában igen csak megterhelő az egész. Lassan kezdem elfogadni a gyerekkoromban sokat hallott mondatot: "Addig jó, míg gyerek vagy."
Az edzés mellett szedek vitaminokat (omega3-t, nőknek szánt multivitamint, tőzegáfonyát), edzés előtti gyorsítót (teljesítményfokozó), ami tartalmaz L-karnitin-t, plusz fehérjét is iszom néha. A kajára is próbálok odafigyelni, de nincs akkora akarat erőm, hogy lemondjak egy-egy finom falatról. A gyümölcs zöldség már többet szerepel az étrendemben, mint eddig és a folyadékbevitelem is javult, de a nasi, csoki aaaahh... még kötődünk egymáshoz. Simogatja a lelkem a nehéz napokon. :)
És így a margóra még egy sor.. ma már edzettél? :)